Haarwerken en pruiken

Onze haarwerken zijn van prima kwaliteit, hebben een hoge mate van draaggemak, zijn gemakkelijk in onderhoud en hebben een levensechte uitstraling. Samen met u zoeken we naar de ideale oplossing.

Services die wij aanbieden:

  • Aanmeten en advies bij aankoop van een haarwerk
  • Reparaties en op maat maken van een haarwerk
  • Wassen en onderhoud van haarwerken
  • Modelleren en hermodelleren van haarwerken
  • Verkoop van turbans en nachtkapjes

Ook voor de nabehandeling van uw hoofdhuid en overgang naar terug uw eigen kapsel, na het dragen van een haarwerk, kunnen wij u privé ontvangen voor het kleuren en modelleren van uw natuurhaar met aangepaste producten voor uw haar en hoofdhuid.

BELANGRIJK!!!

Wanneer u ten gevolge van een chemokuur een haarwerk nodig heeft, maak dan tijdig uw afspraak met ons, zodat we u kleur en model zo goed mogelijk samen met u verlangens kunnen bepalen

Haaruitval bij chemotherapie

Afhankelijk van de chemotherapie kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt.

Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en kan er hierdoor schilfering ontstaan.

Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk, na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Mediceuticals ondersteunt het stimuleren van nieuwe haargroei en draagt bij om de conditie van de hoofdhuid en de haren te optimaliseren.

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met mediceuticals voor de chemo-behandeling. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.